Uusia työpaikkakiusattuja

Hallitus on linjannut työttömiä koskevassa esityksessään, että rekrytointikokeilu tai työelämäkokeilu järjestettäisiin yrityksissä. Mallia kokeillaan ensin Porissa, Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Tuusniemellä.

Tämä montaa eri nimeä kantava kokeilu on lyhyesti sanottuna palkatonta työtä tai orjatyötä, josta ei myöskään kerry eläkettä. Samalla syntyy uusi työväenluokka, joka tulee olemaan työpaikoilla eriarvoisessa asemassa muihin työntekijöihin nähden.

Pelkään pahoin, että tämä tulee näkymään henkisen väkivallan tilastoissa melko nopeasti ainakin kahdesta eri syystä: 1. Vakituiset ja määräaikaiset työntekijät tulevat kokemaan oman työpaikkansa uhatuksi ilmaistyöntekijöiden taholta. 2. Koska ilmaistyöntekijöillä ei ole työsopimusta, ei heillä ole myöskään samoja oikeuksia työpaikalla.

Nämä asiat mahdollistavat mittavan ilmaistyöntekijöiden kiusaamisen ja karenssin uhalla työpaikassa on myös pysyttävä vähintään 6kk. Ilman työsopimuksen suojaa nämä ilmaistyöntekijät ovat vapaata riistaa simputettavaksi työpaikoilla ja TE toimisto määrää heidät seuraavaan paikkaan taas karenssin uhalla.

Toivon taas kerran, että olisin väärässä näissä päättelyissäni.

Yksi vastaus artikkeliin ”Uusia työpaikkakiusattuja

  1. Eissiinä… Historian mukaan yhteiskunnan alamäki mitataan monilla mittareilla. Yksi on eriarvoistaminen, toinen on tuloerojen kasvu,… En sano, mitä indikoi erilaisuuksien suoranainen väkivaltainen eriarvoistaminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.