Aloitteen tekijät

Heikki Dillström Olen ollut Työpaikkakiusatut.net sivuston ylläpitäjä jo vuodesta 2005, sivustolla käy vuosittain noin 50 – 60 tuhatta lukijaa. Olen tuonut henkistä väkivaltaa esille Työpaikkakiusatut.net sivuston, facebookryhmän sekä lukuisten Radio- TV- ja lehtihaastattelujen kautta. Olen myös osallistunut mm. Työministeriön Hyvän Työn Manifestiin ja esitelmöinyt aiheesta Eduskunnan Pikkuparlamentissa.

Sirpa Polo Olen koulutukseltani kasv. maist. ja fil. tri. Erityisalani on aikuisten ammattikasvatus, siinä koulutuksen kehittäminen, toteuttaminen ja rahoitus. Työssäni olen toiminut erilaisissa tehtävissä suunnittelijana, kouluttajana, projektien johtajana ja rahoituksen hankekoordinaattorina. Erityisen innostunut olen ajattelun ja käyttäytymisen muutokseen liittyvistä teemoista, kuten jatkuva oppiminen, sosiaalinen vuorovaikutus ja minän merkitys ihmisenä ja ammattilaisena kehittymisessä. Mottoni on KIINNITÄ HUOMIOTA!

Olen tietokirjailija, kirjoittanut kirjat:
Narsisti esimiehenä. Miten vapauduin työpaikkahelvetistä. (2011 Minervakustannus)
Narsistin uhrista selviytyjäksi. (2013 Minervakustannus)

Ennen asianajotoimisto Juntura Oy:n lakimieheksi siirtymistä Sanna Luoma on työskennellyt kihlakunnansyyttäjänä v. 2010 – 2013 Lapin ja Oulun syyttäjänvirastoissa, joten yksi Sannan vahvimmista osaamisaloista on rikosasioiden hoitaminen ja oikeudenkäynneissä edustaminen. Lisäksi Sanna on toiminut lakimiehenä asianajotoimisto von und zu Fraunberg Ylisuvanto ja Juntura Oy:ssä vuosina 2008 – 2010, avustavana lakimiehen asianajotoimisto Hiukka & Sandström Oy:ss v. 2006 – 2007 sekä Oulunseudun oikeusaputoimistossa v. 2005. Sanna on suorittanut tuomioistuinharjoittelun v. 2007 -2008 Rovaniemen käräjäoikeudessa. Sanna on aktiivisesti mukana monenlaisessa vapaaehtoistyössä, kuten esimerkiksi valtakunnallisessa Rikosuhripäivystyksessä sekä Lapin Ensi- ja turvakodin vapaaehtoistoiminnassa.

Mika Kivikoski toimii asianajajana asianajotoimisto Salo & Kivikoski Oy:ssä. Olen jatkanut toimistomme toimintaa edesmenneen yhtiökumppanini asianajaja Markku Salon perintönä. Omaa erityisalaani ovat olleet esimerkiksi työturvallisuuslainsäädäntöä koskevat asiat kuten esimerkiksi työpaikkakiusaamiseen liittyvät asiat. Olen ollut asianomistajan avustajana Suomen ensimmäisessä jutussa, jossa vastaaja on tuomittu asianomistajan henkisestä pahoinpitelystä.

Riitta Hyvärinen on kasvatustieteiden maisteri ja toiminut aikuiskoulutuksen, työhyvinvoinnin ja työssäjaksamisen parissa. Riitta Hyvärinen tuo ryhmään kokemusta ja näkemystä työhyvinvoinnin merkityksestä sekä mitä sen puuttuminen aiheuttaa työpaikassa ja työntekijässä.

Brita Jokinen, FM, ekonomi on freelance-toimittaja ja kirjoittaa nykyisin mm NUT-lehteen, joka on Narsistien Uhrien Tuki ry:n jäsenlehti. Hän pitää esityksiä narsismista, tänä keväänä Helsingin Työväenopistossa ja psykologian opiskelijoille Vuosaaren lukiossa. Yleisradion toimittajana hän on tehnyt YLE:n Elävästä arkistosta löytyvän ohjelmasarjan Kiusaaja keskellämme, joka käsittelee kiusaamista ja luonnehäiriötä työpaikalla, perheessä, seurakunnissa ja nuorisossa.

Hän on tietokirjailija ja tehnyt kaksi kirjaa:
Kiusaaja keskellämme (WSOY, 2007) Kirja on käännetty viron kielelle (Kiusaaja meie seas (Varrak, 2008), Narsisti keskellämme (Minerva, 2012).

8 thoughts on “Aloitteen tekijät

 1. Kuuntelin radiosta puheohjelmassa työpaikkakiusauksesta. Olen ollut kiusattu ja tuo ohjelma sai minut muistamaan sen kauhea tunteen kun itkien menin töihin, oli pakko mennä! Aikani kestin nöyryytykset ja aliarvioinnin kunnes se päivä tuli etten ymmärtänyt enään puhetta. Olin sairaslomalla yli puoli vuotta. Kuunnellessani tuota radio ohjelmaa niin huomasin hikoilevani. Tuli paha olla ja hermostuin. Osaltani olen asian käsitellyt mutta aina se välillä nostaa päätään, se tuska nimittäin.

 2. Itsellä jo kaksi kokemusta työpaikkakiusaamisesta… toinen oli yksityinen hoiva-alan yritys ja nyt tämä toinen on vantaan kaupungin paikka… jälleen tänään huomasin itkeväni töissä,kun en jaksa enää.. mutta pakko jatkaa,kun ei ole varaa jäädä kotiinkaan. olen kuulema huonosti käyttäytynyt asiakkaita kohtaan, huudan toiselle työntekijälle (kiusaajalleni) kuulema.. vaikka asia on toisinpäin.. hän huutaa ja kävelee ylitseni..en vain jaksaisi enää tätä samaa paskaämpärinä oloa.. mutta pakko kun on… kiitos ja kops..

 3. Kokemusta täälläkin tuosta kiusaamisesta joka on ollut systemaattista työpaikasta toiseen.
  Jonkinlainen verkostoituminen ollut käytössä panetteluineen ja mustamaalauksineen. Olen ollut aikaansaava työntekijä ja myös ystävällinen luonteeltani, ehkä siinä aineksia kiusaamiselleni.
  Tällä hetkellä en voi enää kuvitella palaavani työelämään traumojeni takia, aikoinani tein stopin työssäkäynnille ja nyt siis työttömänä, parempi kuitenkin tämäkin.

 4. Onko kansalaisaloitteen allekirjoitus virallisesti aloitettu ja / jos milloin ja missä voi sen allekirjoittaa.
  Tässä yhteydessä viittaan Suomessa ja erityisesti pääkaupunkiseudulla todettuun suureen yksinäisten määrään. Olisi kartoitettava tai tutkittava kuin monen yksinäisyys perustuu koulu-, opisto-, yliopisto- tai työpaikkakiusaamiseen. Kiusaamisesta jää aina ikuinen parantumaton haava , mikä vaikeuttaa sosiaalista verkostoitumista, mikä lopulta ajaa yksinäisyyteen. On erityisesti nuoria, jotka ovat ratkaisseet asian kohtalokkailla ja väkivaltaisilla purkauksilla. Heitä rankaistaan aina pahantekijöinä, vaikka he ovat olleet jonkun pahantekijän eli kiusaajan uhreja . Kiusaajaa ei ole rangaistu? Miksi?

 5. Meillä on tosi kova kiusaustapaus työpaikalla, on irtisanottuja,sanoutumisia, hyllytettyjä saman kuukauden aikana samoista hommista,syyt ovat henkilökohtainen viha, joka on piilottetu valheisiin ja näin on meidät hiljennetty-avi ei auta,poliisi ei auta,liitto ei auta, kaikki vain sanovat ei tämä oikein mennyt, mutta kun ei mitään virkamiehelle voida, hän saa kohdella alaisiaan niin kuin haluaa.Tämä on johtanut vakavaan sairauskohtaukseen ja elämänhalu on siinä ja siinä…voiko asialle mitään tehdä?

 6. Hei !
  Esimieheni kiusaa minua. On jatkunut sairaslomani jälkeen.Olin kaksi viikkoa sairaslomallla ja sain varoituksen. Julkisesti hän moittii muiden työntekijöiden kuullen huonosta siivouksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.