Henkisen väkivallan seuraukset

Luin hyvän artikkelin someväkivallasta ja sen seurauksista. Tällainen ihmisten laumakäyttäytyminen ei juuri eroa henkisestä väkivallasta työpaikoilla. Kaikki on sallittua ja valheita levitellään työkavereille ja esimiehille jatkuvalla syötöllä.

Surullisin asia ovat kuitenkin ne sivustakatsojat, jotka näkevät ja tietävät ettei kiusaajan toiminta ole oikein, mutta vaikenevat pelosta. Niin monta kertaa olen kuullut positiivisesti päättyneistä henkisen väkivallan tapauksista, joissa yhdistävänä tekijänä on se, että henkiseen väkivaltaan puututtiin sivullisten toimesta. Tällöin kiusaajalta riisuttiin aseet, suuri joukko ei enää ollutkaan hänen takanaan naureskelemassa vaan ilmoitti hänelle ettei tällaista käyttäytymistä suvaita meidän työpaikalla.

On vaikeaa sanoa kuinka moni työpaikallaan kiusattu ajautuu tekemään lopullisen päätöksen tilanteeseensa, koska asiaa ei ole koskaan tutkittu, mutta jos ottaa vertailuun työpaikkakiusattujen määrän eli noin 100.000, niin tutkimuksen tulokset olisivat todennäköisesti karmeaa luettavaa. Tämän lisäksi moni kiusattu joutuu tilanteensa vuoksi työkyvyttömyyeläkkeelle, myöskään tätä asiaa ei ole vielä tutkittu. Jos joku tutkija sattuu lukemaan tätä kirjoitusta, niin tässä olisi hyvä aihe tutkittavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.