Maahanmuuttajien työpaikkakiusaaminen

Kirjoittelen nyt aiheesta, josta ei ole vielä paljon puhuttu. Maahanmuuttajien taival työelämään on vaikea, kielikoulutuksiin on kaupungista riippuen 6-24kk jonot ja ilman kielitaitoa on turhaa hakea töitä. Kielen opiskelu riittävälle tasolle vie yleensä 2-3 vuotta, tämän jälkeen on mahdollista hakea ammatilliseen koulutukseen tai töihin. Kielikoulutuksissa oppilaat ovat maahanmuuttajia ja kiusaamista ei paljon esiinny.

Mitä tapahtuu sitten kun maahanmuuttaja hakee työpaikkaa, työnantajat ovat melko nihkeitä ottamaan maahanmuuttajia töihin, tämä voi johtua osaksi pelosta kielitaitoa ja ammattitaitoa kohtaan tai sitten aivan rasistisista syistä. Kun nykyään netissä on erilaisia viharyhmiä kuten MV sivusto ja Rajat kiinni FB-ryhmä joissa riemuitaan maahanmuuttajien tappamiseen liittyvillä aiheilla, niin voi vain kuvitella millaisen työympäristön se luo näihin yrityksiin. Maahanmuuttajat joutuvat tällöin sekä henkisen, että fyysisen väkivallan kohteiksi täysin ilman omaa syytään, pelkästään rasistisista syistä.

Viimeisen vuoden aikana olen seurannut Suomalaisten ihmisten asenteiden muuttumista maahanmuuttajia kohtaan. Väkivallan ihannoinnista on tullut joillekin ihmisille arkipäivää ja näitä mielipiteitä puolustellaan mm. sananvapaudella, isänmaallisuudella, euroopan tapahtumilla. Toiminta on saanut täysin hysteeriset mittakaavat, jossa ihmisiä pelotellaan 100.000 – 1.500.000 pakolaisen virralla Suomeen jo heti ensikesänä. Ketään ei kiinnosta se, ettei tuollaista määrää ihmisiä kykene tähän maahan tulemaan enää mitään kautta tai että niistä 32.000 jotka jo tulivat menee itse takaisin tuhansia ja lähetetään kotiin n. 65% ja jäljelle jää muutama tuhat. Tätä ”uhkaa” vastaan on perustettu ”katupartiot” ja lukuisia viharyhmiä nettiin, jotka tulevat väistämättä johtamaan maahanmuuttajien joutumiseen henkisen väkivallan kohteiksi työpaikoillaan.

Samaan aikaan nämä ”maahanmuuttokriittiset” pauhaavat kuinka ”maahanmuuttajat loisivat täällä toisten verorahoilla”. Tällöin kannattaisi katsella sinne peiliin ajatuksen kanssa, jos rasistisen asenteen omaava työnantaja jättää maahanmuuttajan palkkaamatta tai rasistiset työkaverit savustavat maahanmuutajat ulos työpaikoiltaan, niin kuinka maahanmuuttaja pääsee osaksi yhteiskuntaa, työelämää ja maksamaan verot kaikkien muiden tavoin? Sanonta kuuluu ”Joukossa tyhmyys tiivistyy” ja näin on jo Suomessakin valitettavasti käynyt.

Heikki Dillström

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.